Wat is kinderyoga coaching?

 

Kinderyoga coaching is één of meerdere 1 op 1 coachsessies om uw kind met een specifieke hulpvraag te begeleiden.

Tijdens zo'n coachsessie kijk ik naar de specifieke behoeften van uw kind. Als kinderyogacoach neem ik uw kind mee op ontdekkingsreis door zijn of haar eigen lijf. Welke sensaties en welke emoties ervaart uw kind?

 

Kinderyoga coaching helpt heftige emoties (bijvoorbeeld woede aanvallen, verdrietige buien, angsten) en lichamelijke spanningsklachten (bijvoorbeeld buikpijn) te verminderen. Het vergroot het zelfvertrouwen en de sociaal-emotionele vaardigheden wat als basis dient voor de verdere ontwikkeling van uw kind. 

 

Het uitgangspunt is dat gedrag voortkomt uit gevoelens. Tijdens een coachsessie ontdekt uw kind hoe gevoelens voor hem of haar werken. Wat vertellen die gevoelens precies? En hoe kan het herkennen van deze gevoelens zorgen voor een oplossing van het ongewenste gedrag? Ik daag uw kind uit om het lijf en het hoofd samen te laten werken als een goed team. Hierbij gaat veel aandacht uit naar wat uw kind al wél kan en wat er goed gaat. 

 

Tijdens een coachsessie ga ik op een speelse wijze met uw kind aan de slag. We gaan werken met visualisaties, creatieve en lichaamsgerichte opdrachten zodat uw kind beter inzicht krijgt in zichzelf. Ook betrek ik u als ouders bij de groei van uw kind. Ik laat zien welke manieren ik toepas om uw kind te helpen. U kunt dan zelf deze technieken daarna thuis inzetten.

 

Voor wie is kinderyoga coaching?

 

Kinderyoga coaching is geschikt voor kinderen met een specifieke hulpvraag, bijvoorbeeld:

- ervaren en last hebben van veel prikkels (HSP/HSK: hooggevoelig kind)

- regelmatige buikpijn en/of hoofdpijn

- continu gespannen voelen

- angst-, paniek-, en huilbuien

- veel (opgekropte) woede en/of frustratie 

- somber-, en lusteloosheid

- moeilijk meekomen in een groep, bijvoorbeeld tijdens een reguliere kinderyogales

 

Kinderyoga coaching kan plaatsvinden bij mij thuis (Culemborg), of bij u thuis.

 

Tarieven 

 

 

MATS

Kinderyoga & Theater

Mail: 
info@matskinderyogatheater.nl   
Tel: 06 4396 4370

 

KvK: 67289754

BTW: NL065266328B01