Waarom kinderyoga?

Kinderen groeien tegenwoordig op in een prikkelvolle maatschappij waarvoor ze zich moeilijk kunnen afsluiten. Daarnaast is de druk op school groot en moeten ze van alles. Het is daarom belangrijk dat kinderen naast de verplichte schoolvakken tijd besteden aan het ontdekken van de eigen ‘ik’: hun krachten, grenzen en behoeftes.

 

Tijdens de lessen leren de kinderen spelenderwijs zich bewust te worden van hun ademhaling en hoe ze deze rustiger kunnen maken. Drukke kinderen worden rustiger en onzekere kinderen evenwichtiger. Door het doen van kinderyoga ontwikkelt het kind zijn concentratievermogen en zelfvertrouwen, krijgt het een betere lichaamsbewustzijn en leert het hoe om te gaan met gevoelens. Daarnaast heeft kinderyoga vaak een positief effect op de creativiteit, het slaapvermogen en worden de gedachtes in het hoofd gekalmeerd.

 

Tijdens de yogalessen is er geen competitie, maar krijgen kinderen de mogelijkheid in hun eigen tempo en op hun eigen manier te groeien. Plezier en fantasie staan centraal door middel van yogahoudingen, bewegingsspel, meditatie, visualisatie, ademhalingsoefeningen, massage en ontspanning. Iedere les heeft een ander thema als uitgangspunt.

 

Kinderyoga is voor zowel jongens als meisjes van 4 t/m 12 jaar.

 

Lesschema Culemborg

 

 

 

MATS

Kinderyoga & Theater

Mail: 
info@matskinderyogatheater.nl   
Tel: 06 4396 4370

 

KvK: 67289754

BTW: NL001215347B58