Waarom peuteryoga?

Je zou het misschien niet zo snel verwachten, maar yoga en peuters is een hele goede combinatie. 

Een kind is van oorsprong een tabula rasa, een onbeschreven blad. Onbewust wordt het tegenwoordig meegenomen in de hectiek van de huidige maatschappij. Papa gestressed, mama gestressed, peuter gaat huilen. Voor je het weet past het kind zich aan aan de verlangens van de ouders, waardoor het innerlijk onbevangen kind verdwijnt.

 

Wanneer een kind de peuterleeftijd (2 - 4 jaar) bereikt, zit het in een ontdekkingsfase en speelt het veelal nog naast andere kinderen in plaats van mét andere kinderen. Yoga stimuleert de peuters om op een speelse manier op onderzoek uit te gaan naar de wereld om hen heen en samen te werken met andere peuters.

 

Het verschil met kinderyoga is dat peuteryoga nog speelser is en de lessen een stuk korter zijn. Mijn peuteryogales is opgebouwd vanuit een thema (bijvoorbeeld een seizoen, een feest of een prentenboek). Om direct tot de verbeelding van de peuters te spreken, maak ik veel gebruik van aanvullende attributen. We gaan samen yogahoudingen oefenen en dansen; dit stimuleert de grove motoriek en het evenwicht van de peuter. Dit wisselen we af met oefeningen die de zintuigen prikkelen, zoals jezelf of elkaar masseren, luister- en voelspelletjes. We sluiten de les af met een korte ontspanning. 

 

Peuteryoga zorgt er dus voor dat het kind dicht bij zichzelf kan blijven en de prachtige onbevangenheid blijft. 

 

Peuteryoga geef ik graag op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. De kinderen kennen elkaar en de locatie en voelen zich daardoor zónder ouder veilig genoeg om mee te doen. De lessen hierbuiten zijn mét ouder in workshopvorm op de zondagmorgen.

 

Klik hier voor de workshops Ouder & Kind Yoga in Culemborg.

 

 

MATS

Kinderyoga & Theater

Mail: 
info@matskinderyogatheater.nl   
Tel: 06 4396 4370

 

KvK: 67289754

BTW: NL001215347B58